Pijnstiller Infocentrum

Zwangerschap

Je kunt als je zwanger bent af en toe best last hebben van hoofdpijn. Zeker in de eerste maanden van je zwangerschap wanneer zich allerlei hormonale veranderingen in je lichaam voordoen. Hoofdpijn kan ook een uiting zijn van ijzergebrek of vermoeidheid. Overleg met je arts als je in deze situaties een pijnstiller wilt gebruiken en lees altijd zorgvuldig de bijsluiter.

Zwangerschap

Paracetamol geeft bij gebruik volgens de bijsluiter geen ongewenste effecten tijdens de zwangerschap. Probeer het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap wel tot het minimum te beperken en raadpleeg een arts voor gebruik.

Gebruik geen ibuprofen, naproxen, acetylsalicylzuur of diclofenac tijdens de zwangerschap, tenzij de arts anders adviseert.

Borstvoeding
Het is gewenst om ook tijdens het geven van borstvoeding het gebruik van pijnstillers zoals paracetamol tot een minimum te beperken. Pijnstillers komen in zeer geringe mate in de moedermelk terecht.

Gebruik geen ibuprofen, naproxen, acetylsalicylzuur of diclofenac tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft, tenzij de arts anders adviseert.