Pijnstiller Infocentrum

Pijnstillers

Vijfentachtig procent van de Nederlanders gebruikt regelmatig een pijnstiller tegen bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, kiespijn of menstruatiepijn. En ze doen dat verstandig: verreweg de meesten gaan naar de huisarts als de klachten na een week nog niet over zijn. Maar gelukkig is dat meestal wel het geval. Lees hieronder meer over verschillende werkzame stoffen in vrij verkrijgbare pijnstillers.

 

Pijnstillers

Bij niet te hevige pijn voldoen de zogeheten vrij verkrijgbare pijnstillers (waarvoor dus geen doktersrecept nodig is) prima. Als de vrij verkrijgbare pijnstillers niet voldoende verlichting geven, kan een arts overgaan tot het voorschrijven van middelen met een op opium gelijkende werking, zoals codeïne of morfine.

Naproxen

Naproxen is een ontstekingsremmende pijnstiller en behoort tot de pijnstillergroep NSAID's. Naproxen werkt langer dan paracetamol en ibuprofen.

Meer info over naproxen

Ibuprofen

Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller en behoort tot de pijnstillergroep NSAID's. Ibuprofen wordt vaak gebruikt bij hoofdpijn, maar ook bij andere pijnen.

Meer info over ibuprofen